Vítejte a těším se na Vás.


Kapří placičky

27. července 2012 v 6:10 | Natty |  Ryby

Máte rádi ryby, ale...


nejíte je, protože mají hodně kostí ?
Tak to ten dnešní recept je právě pro vás, stejně jako pro malé děti. Ulovenou nebo koupenou rybičku vyfiletujeme a tím jí zbavíme těch největších kostí.

Zařazovat rybu do jídelníčku bychom měli alespoň dvakrát týdně, neboť nám dodá velké množství kvalitních bílkovin pro výstavbu nových buněk, minimum tuku a další velmi důležité látky pro náš organismus.

Vyzkoušejte můj recept a uvidíte, že ani nikdo nepozná, že měl právě rybu. Mrkající

Suroviny: Jednu filetu z kapra nebo jiné ryby, vajíčko, sůl, pepř, majoránku, stroužek česneku, hrstku petrželky, koření na ryby a malinko strouhánky. Hladkou mouku, sladkou červenou papriku, olej na smažení.


Postup: Rybí filet umeleme na masovém strojku, přidáme vajíčko, osolíme, opepříme, přidáme trochu majoránky, vylisovaný stroužek česneku, trochu koření na ryby a hrst sekané petrželky. Důkladně promícháme a přisypeme trošku strouhánky. Tvarujeme placičky, které obalíme v mouce smíchané s paprikou. Usmažíme a dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

Příloha: Vařené brambory, zelenina a jogurtový dip s pažitkou.

Já dostala od manžela pochvalu, odpoledne od zetě
a za sebe mohu jen doporučit.

Pěkný den.

 


Komentáře

1 Oli Oli | Web | 27. července 2012 v 8:06 | Reagovat

Mňam! Takovéhle rybí karbanátky jsou určitě delikatesní. To jsem ještě nedělala. Dcera má z kostiček strach ryby odmítá. Kdysi jí jedna v krku uvízla a od té doby se bojí. Vyhledává vždycky mlíčí z kapra. Obálím jí ho jako řízeček. Na něm si vždycky pochutná. :-D

2 helena helena | Web | 27. července 2012 v 9:22 | Reagovat

Dobrý recept. :-)

3 Jarka Jarka | Web | 27. července 2012 v 9:23 | Reagovat

Rybám u nás moc nedáme a je to právě kvůli jejich kostem. Mám moc ráda vánočního kapříka, chutná mi i druhý den studený, ale protože jsem na blízko slepejš, musím ho jíst rukama a s brýlemi na nose. 8-O  :-D Tyto placičky vypadají moc lákavě, receptík si uložím. :-P

4 helena helena | Web | 27. července 2012 v 9:25 | Reagovat

Zmáčkla jsem trochu dřív. :-)
Nattynko,my je dříve dělali a nakládali do láku jak okurky a zavařili.
Kousek od nás byla totiž firma,která zpracovávala rybí filé a měli hodně odpadu a lidi si mohli tento odpad koupit. :-)Postupem času asi zjistili,že to můžou zpracovat sami.
bylo to ještě v Čechách. :-)
Krásný den.

5 Ježurka Ježurka | Web | 27. července 2012 v 12:52 | Reagovat

Ryby - zdravé jsou, drahé jsou a hlavně - mají kosti! Tak dělám občas rybí filety, které koupím buď na másle na zdravo nebo osmažím. Ale rybí karbanátky? To je nápad a to bych mohla zkusit! Díky za tip! :-)

6 Hanka Hanka | Web | 27. července 2012 v 19:12 | Reagovat

Natty, takové placičky bych si dala říct, i když mi kosti tak moc nevadí, klidně ty menší polykám. ;-)  :-)
Skvělý recept a na talíři vypadá jídlo moc pěkně. :-)
Zdravím tě a přeji krásný víkend! :-) Hanka

7 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 27. července 2012 v 20:28 | Reagovat

Pokud se rybička vykostí z páteře a velkých kostí a pak udělá milimetrové zářezy,tak kosti zmizí. :-)

8 Natty Natty | Web | 28. července 2012 v 4:53 | Reagovat

Hezké ráno děvčata, děkuji za komentáře, z každého si něco odnesu pro sebe a snad právě proto mají u článečků svůj význam. ;-) Včera jsem dělala z ryby a klobás sekanou a zmizela dřív, než jsem jí stačila vyfotit. Tak receptík až někdy příště a dostala jsem pochvalu a to je pro mě největší "vyznamenání" :D Přeji vám moc hezký víkend :-)

9 Katka Katka | Web | 28. července 2012 v 6:20 | Reagovat

To bych si taky dala. Jen ten kapr chybí. Budu muset zavítat do sádek (prodejn), která prý patří rybářství Kolowratových.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama