Vítejte a těším se na Vás.


Žampióny se špenátem

20. května 2012 v 6:52 | Natty |  Houby

Houby a listový špenát je také mňamka...


i když nám všechno zmrzlo, špenát přestože nebyl chráněný, zůstal na záhonku bez újmy a tak alespoň nějaká zelenina zůstala k okamžité konzumaci. Jinak nám zmrzlo téměř všechno. Rajčata, okurky, fazole, jiřiny, brambory, přísavník, škumpa, rododendrony, výhonky na jehličnanech Zamračený

Ale to je příroda a my se s tím musíme umět vyrovnat. Všechnu zeleninu jsme měli přikrytou a přesto mráz 18. května zanechal svojí silou - 4 °C mrazivé stopy.

Ale včera už bylo nádherně, už zase svítilo sluníčko a určitě pohladilo nás, ale i rostlinky. A tak jsme si k obědu udělali opět dobrotu se špenátem a tentokrát v kombinaci se žampióny.

Suroviny: čerstvé žampióny, olej, cibulka, vajíčka, šunka, listový špenát, sůl, pepř, sýr.


...naplněné žampióny...


...hotový oběd...

Postup: Žampiónům vykrojíme nožičky a oloupeme hlavičky. Poskládáme na pekáček a uděláme nádivku. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme vajíčka, nakrájenou šunku a nakrájený listový špenát. Necháme srazit, osolíme a opepříme. Lžící naplníme hlavičky žampiónů a navrch dáme nastrouhaný sýr. Malinko zakápneme olejem, podlijeme trochou vody a dáme zapéct.

Příloha: Šťouchané brambory s pažitkou a zeleninový salát.

Pěknou neděli.

 


Aktuální články

Reklama