Vítejte a těším se na Vás.


Špenátová omeleta se šunkou

12. května 2012 v 7:05 | Natty |  Zelenina

20. dubna jsem zasela...


drobná zrníčka listového špenátu a po 20 dnech už si můžeme pochutnávat na zdravém čerstvém špenátu.

Nejlepší je čerstvý...
třeba nakrájený do salátu, nebo do pomazánky nebo jen tak chroupat, když zaléváme zahrádku. Vysévat ho můžeme opakovaně a tak si můžeme pochutnávat na čerstvém špenátu po celou sezónu. Také můžeme osít větší plochu a část si zamraztit na zimu. I mražený si zachová většinu svých vynikajících vlastností.


...tisíc vitamínů a minerálů...


Suroviny: 25 lístků čerstvého špenátu, 1 vajíčko, trochu mléka, špetka soli, pár kapek oleje, šunka a zelenina na ozdobu.


Postup: Doběhneme na zahrádku, natrháme špenát. Omyjeme a nakrájíme na drobno. V hrnečku rozkvedláme vajíčko, přidáme mléko a sůl, nakrájený špenát a nalijeme na tukem vytřenou pánev. Za dvě minutky je hotová omeleta, kterou přendáme na talíř, položíme plátky šunky a překlopíme. Dozdobíme listy salátu, rajčátky , paprikou a petrželkou.
Pro větší jedlíky můžeme přidat celozrnné pečivo.

Pěknou sobotu.

 


Aktuální články

Reklama