Vítejte a těším se na Vás.


Pangasius na páře

10. května 2012 v 12:29 | Natty |  Ryby

Minimálně jednou týdně ...


dopřejme si alespoň jednou týdně rybičku, dodá velké množství bílkovin, minimum tuku, pokud jí tedy nebudeme smažit. Navíc spoustu dalších látek prospěšných našemu organismu.


Nejšetrnější úprava je opět v parním hrnci. Společně s bramborem mrkvičkou dáme rybičku do hrnce, otočíme na 30 minut a máme lehký a zdravý oběd nebo večeři.

Suroviny: filety z pangasiuse a parní hrnec.


Postup: Rybu společně s bramborem a mrkvičkou dáme do parního hrnce a necháme 30 minut pařit. V polovině doby jednou otočíme. Nesolíme, ani jinak nedochucujeme. Mezitím si připravíme dresink, kterým rybičku polijeme. Jednu zakysanou smetanu ochutíme kari kořením, nakrájíme několik čerstvých stonků z cibulky ze zahrádky (pokud máme) a přelijeme na talíři hotovou rybu. Část dresinku dáme na hlávkový salát a už jen "mlsáme".

Pěkný den.

 


Aktuální články

Reklama