Vítejte a těším se na Vás.


Zdravá večeře

17. dubna 2012 v 18:00 | Natty |  Zelenina

Večeři dej nepříteli...


tak to je sice hezké pořekadlo, ale tuto večeři bych nedala ani příteli Smějící se
Toto je jedna z našich zamilovaných zelenin, která má tolik kulinářských možností, stačí jen "čarovat".
Prvně jsme jí ochutnali v Tunisu na dovolené, kdy jsem se domnívala, že to je houba, neboť jsem tuto dobrotu dosud neznala. Od té doby už uplynulo hodně let a pravidelně každý týden si tento fialový plod kupujeme. Ani včera tomu nebylo jinak, byli jsme v Jihlavě a v Tescu měli tohoto krásného "macka", který je na talířku a bude k obědu ve čtvrtek.

Dnes jsem udělala k večeři marinovaný lilek, který byl sice menší, ale i tak moc dobrý.

Suroviny: 1 lilek, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, trochu oregána, sůl, bazalku.



Postup: Lilek důkladně omyjeme a nakrájíme na 1/2 cm kolečka. Připravíme si marinádu z uvedených surovin a každé kolečko mašlovačkou z obou stran potřeme. Naskládáme do pekáčku, lehce zakápneme olivovým olejem a dáme grilovat nebo péct asi na 15 minut. Hotový lilek položíme na list ledového salátu, přidáme rajčátka, ředkvičky, na lilek trochu zakysané smetany a posypeme čerstvou pažitkou.
Pro ženy stačí tato večeře - mužům můžeme přidat celozrnné pečivo.


... a tenhle bude ve čtvrtek plněný viz recept...

Kdo ještě nikdy nevyzkoušel,

doporučuji.

 


Aktuální články

Reklama