Vítejte a těším se na Vás.


Velikonoční hlavička

8. dubna 2012 v 9:15 | Natty |  Maso

Beránek, mazanec a hlavička...


Ani tato dobrota pro "masožravce" nesmí chybět na velikonočním stole. A tak zatím co se pekly mazance, uděláme si velikonoční hlavičku a hned po mazancích s ní "šup" do trouby, dokud je ještě pěkně teplá Mrkající

Suroviny: 1 kg uzeného masa, 10 rohlíků, 10 vajec, sůl, pepř, česnek a 2 velké hrsti mladých kopřiv a jedna hrst zelené petrželky - kudrnky, lístečky másla.


Postup: Maso uvaříme do měkka a nakrájíme na malé kostičky. Rohlíky rovněž nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem z masa, aby se pěkně "nacucaly". Do namočených rohlíků přidáme nakrájené maso, 10 žloutků, nasekané kopřivy a petrželku, osolíme, opepříme a dle chuti dáme vylisovaný česnek. Na konec vmícháme sníh a směs rozetřeme na vymaštěný plech nebo pekáček. Poklademe plátky másla a dáme péct na 200°C.
Nakrájíme a už si jen "pošušňáváme" Smějící se

A potom ?

Půjdeme na procházku, aby se nám neusadily z hodování špíčky Mrkající

 


Aktuální články

Reklama