Na svátečním stole nesmí chybět...
tak jako beránek, tak i mazanec patří na velikonoční stůl. Já už upustila od klasického kynutého a dělám lehčí variantu - tvarohový. Je hotový během hodinky, je lehčí a chuťově výborný. A pokud vydrží více než jeden den, což u nás ne
, tak druhý den je ještě lepší, pěkně vláčný.

Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 250 g odtučněného tvarohu, 1 celé vejce, 100 g cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 80 g tuku, špetka soli, 2 lžíce rumu, hrst rozinek a mandle.

Postup: Všechny suroviny smícháme, uděláme bochánek a dáme na plec s pečícím papírem. Potřeme vajíčkem a namačkáme mandličky dle vlastní fantazie. Středem nožem uděláme malý křížek. Pečeme 45 minut na 175°C.
Pěkný sváteční den.
