Vítejte a těším se na Vás.


Ředkvičky a zdraví

3. dubna 2012 v 6:55 | Zelenina |  Zdraví

Dopřejme si na jaře...

červené kulaté ředkvičky asi zlákají každého z nás a pokud už máme ve skleníku vyseté, určitě se brzy dočkáme vlastních ředkviček, které jsou doslova nabity "zdravíčkem".

Pozitivní účinky na náš organismus...

Velmi dobře pomáhají odbourávat tuk z jater, podporují správnou funkci žlučníku a dobré trávení.
Příznivý vliv mají také na štítnou žlázu.
Ředkvičky ničí bakterie a plísně na sliznici dutiny ústní, žaludku a střev, tím odbourávají střevní potíže - zácpu, průjem, nadýmání.
Jsou bohaté na vlákninu, jsou močopudné, podporují správnou peristaltiku střev.
Uvolňují hleny v nosohltanu a nosní dutině.

Ideální při redukční dietě...

Jsou nízkokalorické, obsahují vitamín C, kyselinu listovou, selen, síru, železo, draslík, hořčík, vápník a další minerály.

Ředkvičková šťáva...

Společně s mrkví si můžeme udělat ředkvičkovou šťávu, je výborná a prospívá správnému zažívání.

Jako prevenci...

Proti bakteriím a virům můžeme denně sníst několik čerstvých ředkviček.
Jíme samostatně nebo v salátech nebo jí můžeme přidat do polévky, nebo dušené společně s libovým masem.

Pěkný den.

 


Aktuální články

Reklama