Vítejte a těším se na Vás.


Kedlubnové zelí

4. dubna 2012 v 19:47 | Natty |  Zelenina

Duben - dáme si kedluben...

Zelený nebo modrý, oba jsou výborná zelenina, vhodná ke konzumaci hlavně v jarním období, kdy si jí můžeme sami vypěstovat na zahrádce. Než nám však vyroste a budeme si moci pochutnat, tak si jí můžeme zakoupit za celkem přijatelnou cenu.

Kedluben je prakticky bez kalorií a proto je velmi vhodný při redukčních dietách.
Dále obsahuje velké množství vlákniny, která je pro naše zdraví nezbytná.
Že je nabitá vitamíny, to je známá věc, ostatně jako každá zelenina.
Méně známé jsou však její protirakovinné účinky.

A když se nám nechce "chroupat" bulvičku, můžeme si připravit velice chutné zelí.

Suroviny: 2 větší kedlubny, cibule, olej, sůl, kmín, cukr, ocet



Postup: Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na lžíci oleje zpěníme cibulku. Přidáme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, okmínujeme a dáme na 10 minut podusit. Nemusíme podlévat, kedlubna má svojí šťávu. Hotové kedlubny osladíme a přidáme ocet a můžeme podávat.

Příloha: Bosáky a restované kuřecí prso

 


Aktuální články

Reklama