Vítejte a těším se na Vás.


Kuřecí pajšl

2. února 2012 v 18:14 | Natty |  Maso

Pajšl, levná dobrota...


pajšl je vše, co se nachází v hrudníku - srdce, plíce, játra.
Dříve se pajšl dělal vepřový a také se pod tímto názvem prodával, nyní už se jednotlivé části prodávají zvlášť a tak si tuto dobrůtku můžeme dopřát dle vlastní chuti.
My máme rádi kuřecí pupíčky /žaludky/, srdíčka, ale i jatýrka, která dělám samostatně nebo z nich dělám játrové knedlíčky. Na kuřecí pajšl používám jen pupíčky a srdíčka.

Suroviny: 250 g kuřecích srdíček, 250 g pupíčků /žaludků/, 1 velká cibule, 1 lžíce oleje, sůl, pepř, 250 ml vody, 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce polohrubé mouky na zahuštění, ocet a šťáva z půlky citrónu.


Postup: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme očištěné droby, zatáhneme, osolíme, opepříme, přidáme vodu a necháme 30 minut dusit v tlakovém hrnci. Po uplynutí dušení přidáme zakysanou smetanu, přivedeme opět k varu a zahustíme moukou rozkvedlanou v troše vody nebo mléka. Hotové dochutíme octem a šťávou z poloviny citrónu.
Příloha: Rýže nebo knedlík, či těstoviny.

Pěkný den.

 


Aktuální články

Reklama