Vítejte a těším se na Vás.


Krůtí prsa s ananasem

24. února 2012 v 12:03 | Natty |  Maso

Ananas je velmi dobrý i s masem...

někdo nemá sladkou kombinaci masa a ovoce rád, ale u nás jsou tato jídla velmi oblíbená, neboť ovoce dává masíčku křehkost a výbornou chuť. Záleží však na mase, které k ovoci přidáme. Rozhodně k vepřové krkovičce nebo bůčku se ovoce nehodí, tam patří určitě osolit, okmínovat a doplnit zelím, řepou, kapustou. Ale k jemnému bílému masu je ovoce ideální volba. A tak poslední kousek z ananasu, který jsem si tento týden koupila, byla výborná pochoutka dnešního dne.

Suroviny: 2 kolečka čerstvého ananasu, 200 g krůtích prsíček, olej, sůl, kari koření, 2 plátky sýra na zapečení.


Postup: Maso naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením a opečeme. Na opečené maso dáme kolečko ananasu, přikryjeme plátkem sýra a necháme pod pokličkou chvilku podusit a roztavit sýr. Možno také dát do mikrovlnky, ale pokud chceme také dobrou šťávičku, tak necháme chvilku podusit, aby pustila šťáva, kterou pak použijeme na přílohu.

Příloha: kari rýže a zeleninová obloha

Pěkný den.




 


Aktuální články

Reklama