Vítejte a těším se na Vás.


Dušená červená řepa

7. února 2012 v 18:00 | Natty |  Zelenina

Výborná a zdravá...


o prospěšnosti šťávy z červené řepy jsem už psala a také jí poctivě každý den s mrkvičkou, pomerančem nebo jablíčkem na dopolední svačinu popíjím.
Dnes jsem se rozhodla vyzkoušet řepu na způsob dušené mrkve a docela mě zajímalo, jaká bude.

Manžel zhodnotil - vynikající. A já ? Souhlasím ...
ode dneška jí zařadím pravidelně jednou týdně do jídelníčku i v tepelné úpravě stejně jako mrkev, kapustu, špenát, zelí a plněný lilek.
Příště jí ještě zkusím zjemnit smetanou a věřím, že bude "mňamkózní" Smějící se

Suroviny: 2 velké červené řepy, 1 jablíčko, 1 střední cibule, 1 lžíce oleje, 1/2 hrnečku vody, sůl, 1 lžíce cukru, 1 lžíce jablečného nebo vinného octa, 1/2 lžíce polohrubé mouky na zahuštění. /Pro dvě osoby/


Postup: Řepu co nejšetrněji zbavíme slupky a nastrouháme na hrubém struhadle. Jablíčku vykrojíme jádřinec a celé i se slupkou k řepě nastrouháme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme řepu s jablkem, podlijeme trochou vody a dáme na 20 minut podusit. Mouku rozkvedláme ve vodě a zahustíme, osolíme, přidáme cukr a jablečný ocet.

Příloha: Pařený brambor a kuřecí prso na kari koření

Myslím, že v této úpravě jí lze použít ke každému masu stejně jako zelí

a doplnit tak tělu potřebné vitamíny, minerály a vlákninu.

 


Aktuální články

Reklama