Vítejte a těším se na Vás.


Květáková polévka

10. prosince 2011 v 13:00 | Natty |  Polévky

Květák pro zdraví...



dnes už nemusíme čekat na jaro, abychom si mohli dopřát tuto výbornou zeleninu.
Že zelenina patří denně na náš stůl ví asi každý, ale ne každý to dodržuje. Ještě tak možná v letním období, kdy jsou okurky, rajčata, papriky, si zeleninu dopřáváme jako přílohu. Ale to je málo, měli bychom si denně dopřát 500 g zeleniny a ovoce, z čehož by mělo být 400 g zeleniny a 100 g ovoce.

Co tím tělu dáme?
Především dostatek všech vitamínů a minerálů a jako u každé zeleniny a ovoce tolik potřebnou vlákninu.
V zimním období je lepší konzumovat zeleninu tepelně upravenou a tak polévky ze zeleniny jsou pro náš organismus ideální.

Suroviny: 200 g květáku, 100 g brambor, 100 g libového masa /krůtí, kuřecí, králičí/, 1/2 litru vody, sůl a bylinky. /pro jednu osobu/


Postup: Květák rozebereme na růžičky, maso nakrájíme na nudličky, brambor na kostičky. Vše zalijeme vodou a necháme 30 minut povařit. Maso a část růžiček vyjmeme a druhou polovinu rozmixujeme. Vložíme zpět maso a růžičky květáku, osolíme a ochutíme bylinkami.

Vhodná pro malé děti,

těhotné a kojící, seniory a pro redukci hmotnosti.

 


Aktuální články

Reklama