Vítejte a těším se na Vás.


Bažant na smetaně se žampióny

14. prosince 2011 v 12:06 | Natty |  Maso

Zvěřina je zdravá a dobrá...


především pro svůj velmi nízký obsah tuku ve svalovině. Maso z bažanta je jedno z nejlepších mas, je jemné a má velký přínos pro naše zdraví vysokým podílem bílkovin. Pokud máme možnost si tuto lahůdku dopřát, tak vyzkoušejte můj recept.

Suroviny: bažant, máslo, cibuli, nové koření, bobkový list, celý pepř, žampióny, sůl, mletý pepř, lžíci mouky a smetanu.


Postup: Bažanta vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso a zatáhneme. Potom přidáme divoké koření, podlijeme vodou a dusíme asi 50 minut, přidáme nakrájené žampióny na plátky a ještě 10 minut dusíme. Po změknutí lehce zaprášíme lžící mouky a přilijeme smetanu ke šlehání. Dochutíme a můžeme přidat lžíci octa.

Příloha: bramborový knedlík

 


Aktuální články

Reklama