Vítejte a těším se na Vás.


Vánoční čokoláda

24. listopadu 2011 v 12:26 | Natty |  Cukroví

Domácí čokoláda na vánoce…


domácí čokoláda je určitě lepší než ta koupená. Můžeme si udělat čokoládu podle své chuti, tvary a velikost podle vlastní volby.


Buď si uděláme čokoládu do plechových formiček,
nebo do této krásné silikonové formy.

Recept je jednoduchý a zvládnou ho dokonce i děti...
Když si koupíme barevný staniol nebo si během roku uschováme obaly z koupených čokoládových bombónů, můžeme si čokoládky zabalit a máme vlastní ozdoby na stromeček pokud jimi zdobíme.

Vánoční čokoláda...
Suroviny: 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 100 % tuku / Iva, Omega/, 100 g kvalitního kakaa, 1 lžíce rumu, 1 vanilkový pudink
Postup: : Na mírném ohni rozpustíme tuk, přidáme ostatní suroviny, mírně povaříme, naléváme do vánočních formiček na čokoládu a necháme ztuhnout.

Bílá čokoláda...
Suroviny: 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g sušeného mléka, 250 g 100 % tuku, 1 lžíce vanilkového pudinku.

Postup: Všechny suroviny vložím do kastrůlku a ve vodní lázni ohříváme a mícháme, až se vše spojí v hladkou hmotu. Nalijeme do formiček, můžeme přidat dle vlastní chuti, oříšky, mandle, rozinky. Dáme vychladit a cukroví vyklepneme.

Stromeček ozdobený vlastními výrobky, ať z papíru, perníku, háčkovaných ozdob, oříšků a jablíček, čokoládových bombónku doma udělaných je moc hezký a do vánočních příprav můžeme zapojit tak i svoje děti a tím si vánoční čas prožít co nejdelší a nejkrásnější.

Krásný den.




 


Aktuální články

Reklama