Vítejte a těším se na Vás.


Kuře na zelí

19. listopadu 2011 v 12:01 | Natty |  Maso

Zelíčko už krásně vykysalo...


a tak si uděláme dobrůtku, kuře "ala kachna" - kachnička by byla také určitě dobrá, ale tu si necháme na slavnostnější příležitost.
Zelí máme moc dobré a tak ho do jídelníčku budeme zařazovat co nejčastěji.
Dnes měli v Bille kuřátka za pěknou cenu, zelíčko mám svoje a bosáky udělám ze svých brambor, takže dnešní recept pořídíme do 100 Kč a to si myslím, je cena vzhledem k ekonomické krizi dobrá.Mrkající

Suroviny: 1 kuře, 1 sklenice domácího zelí, sůl, slaká paprika, kmín a lístečky másla.



Postup: Kuře omyjeme, osolíme. Na pekáček dáme sklenici zelí a na ní položíme kuře. Posypeme sladkou paprikou, kmínem a položíme lístečky másla. Dáme do trouby na 60 minut na 200° a než se kuřátko upeče, uděláme si bosáky /recept v záložkách/.

Příloha: bosáky a sklenička dobrého piva Mrkající

Po dobrém obědě nasadíme "botky - samochodky"

a vyrazíme na výlet.

 


Aktuální články

Reklama