Vítejte a těším se na Vás.


Nakládané houby

6. října 2011 v 18:24 | Natty |  Houby

Byl krásný den...


ráno bylo "pošmourné", ale v deset hodin vylezlo sluníčko a tak jsme vzali Roníčka a šli na procházku. Košíček jsme měli sebou, neboť říkal kamarád, že je les plný hřibů. A měl pravdu, ani jsme tak velký úlovek nečekali, 55 hříbečků a ještě košík podhříbků. Nasušeno už mám a tak jsme si udělali k večeři řízečky a zbytek jsem "šoupla" do skleniček. V zimě přijdou k chuti, nejraději máme řízeček z kotlety a k tomu kyselé houbičky. Mrkající

Suroviny: čerstvé a tuhé houby, sůl.
Nálev: 1 l vody, 1/4 l octa, 5 cukerínů, 90 g cukru, 50 g soli, 25 ks nového koření, 10 ks kuliček pepře, 3 hřebíčky, 1 lžíce hořčic. semínka.


Postup: Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Povaříme v osolené vodě 10 minut. Scedíme a propláchneme. Naplníme do vyvařených skleniček, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a dáme na 10 minut sterilovat na 80°.

 


Aktuální články

Reklama