Vítejte a těším se na Vás.


Jehněčí guláš

25. října 2011 v 13:38 | Natty |  Maso

Jehněčí maso a zdraví...

Jehněčí maso je velmi zdravé, obsahuje velké množství železa, které přispívá ke krvetvorbě, dobré funkci metabolismu a vývinu mozku u dětí.
Obsahuje také velké množství zinku, který je prospěšný pro růst, zrak, čich, hojení ran, obranyschopnost.
Velká skupina vitamínu B napomáhá fyzické a duševní vitalitě.
Obsahuje B1, B2, B3, B4, B6 a hlavně B12.
Nelze opomenout i vitamín D, který je důležitý pro stavbu naší kostry.

Postup: Maso z ovečky, 2 velké cibule, 2 stroužky česneku, olej, sůl, pepř, sladká paprika, polohrubá mouka, majoránka, cibule na ozdobu.


Postup: Odblaněné maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěníme cibuli a česnek /nešetříme/, osolíme, přidáme pepř a papriku, zalijeme vodou a dáme na 45 minut dusit v tlakovém hrnci.
Měkké maso zahustíme moukou nebo chlebovou kůrkou. Dochutíme majoránkou a čerstvou cibulí nakrájenou na kolečka.

Příloha: Dušená rýže a červená kapie.



 


Aktuální články

Reklama