Vítejte a těším se na Vás.


Králík na smetaně

25. září 2011 v 17:29 | Natty |  Maso
Suroviny: králík, špek, mrkev, celer, petržel, cibule, máslo, ocet, bobkový list, nové koření, celý pepř, zakysaná smetana, mouka na zahuštění, brusinky


Postup: Naporcovaného králíka prošpikujeme a osolíme.Položíme na pekáček, přidáme 2 velké mrkve nakrájené na kolečka, jednu střední petržel a 1/4 celeru, 1 větší cibuli na kolečka, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček celého pepře a lehce zakápneme octem. Přikryjeme alobalem a dáme na noc do lednice. Druhý den přidáme kousky másla, malinko podlijeme a upečeme. Upečené maso vyndáme, koření vyberme a zeleninu propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme. Přidáme 1/4 l mléka, přivedeme k varu a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Ochutíme lžící cukru a lžící octa. Do hotové omáčky přidáme 200 ml zakysané smetany a zamícháme.

Příloha: hrníčkové knedlíky a lžička brusinek.

 


Aktuální články

Reklama