Vítejte a těším se na Vás.


Dušený králík s kapustou

15. září 2011 v 12:00 | Natty |  Maso

Hlávková kapusta...

tato podzimní zelenina má vysoký obsah vitaminů C, B, K a E a minerálů fosfor, vápník, železo a selen a velmi příznivé účinky na naše zdraví.
Snižuje hladinu cholesterolu, pozitivně ovlivňuje játra, střeva a žaludek, pomáhá při ekzémech, kožních problémech a pálení žáhy, příznivě ovlivňuje srdce, cévy a imunitní systém.

Suroviny: 2 stehna z králíka, 100 g slaniny, 1 velká cibule, 200 g kapusty, sůl, pepř, sladká paprika a lžíce polohrubé mouky na zahuštění.


Postup: Maso vykostíme a nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozškvaříme slaninu nakrájenou na malé kostičky a zpěníme cibulku. Maso orestujeme, přidáme kapustu nakrájenou na nudličky, sůl, pepř, sladkou papriku, hrneček vody a dusíme 30 minut. Dušené maso zahustíme moukou rozkvedlanou v troše vody.

Příloha: Vařené těstoviny

Lehké a dietní jídlo.

 


Aktuální články

Reklama