Vítejte a těším se na Vás.


Švestkové knedlíky

30. srpna 2011 v 12:01 | Natty |  Různé

Česká klasika...


zahrada kromě bylinek daruje další svoje poklady - modré švestky a myslím, že není člověka, který by si rád nedal českou klasiku - švestkové knedlíky. Já mám nejraději z bramborového těsta s tvarohem, jsou jemnější a je zastoupena i bílkovinná složka, takže obsahují vše, co naše tělo potřebuje. A když se pěkně posypou mákem s cukrem a polijí máslíčkem - no co si budeme povídat Mrkající

Suroviny: Vařené brambory, odtučněný tvaroh, vajíčko, sůl, hrubá mouka.
Navrch: mletý mák a cukr, máslo.


Postup: Uvaříme si potřebný počet brambor, oloupeme a nastrouháme nebo protlačíme sítem. Uděláme bramborový "kopeček", uprostřed důlek, osolíme, vyklepneme vajíčko, přidáme tvaroh a nakonec mouku. Vypracujeme vláčné těsto, vyválíme váleček a nakrájíme stejné kousky. A pak vesele "růčo-fůčo" balíme kulaťoučké knedlíky. Vhodíme do vroucí vody, hned zamícháme a vaříme než vyplavou na povrch. Knedlíky vyndáme, necháme okapat a můžeme podávat. Posypeme mákem, polijeme máslem a pak už se jen "olizujeme".Mrkající

 


Aktuální články

Reklama