Vítejte a těším se na Vás.


Houbařské dobrodružství

21. července 2011 v 5:59 | Natty |  Houby

A byl tam...

včera dopoledne jsme se vydali do lesa na houby. Sotva jsme vstoupili do lesa, hned na "jedničce" byly "kuny Jaruny" - tak říkám houbařům, které nám "cizopasí" na našich místech. Když jsem navíc uviděla jednu "kunu", jak drží v ruce nějaký úlovek, měla jsem po náladě.
"Pojď Lukášku", povídám vnoučkovi, tady nic nebude a půjdeme rychle na "dvojku" - tam jsme našli dva hříbečky kováře a nic víc. V lese je sucho a v noci chladno a tak houbičky nerostou.
Přesto jsme nešli domů s prázdným košíčkem, ale "pravák" nikde. Když jsme se vraceli z "lovu", tak mi to nedalo a hupla jsem na "jedničku" a povídám našim: "To bych se divila, kdyby tam nebyl" a byl tam...


...Babííí, to je macek...


...opatrně ho utrhnu...


...a není červivý...

Houby mají v kuchyni široké využití a výborná je i houbová sekaná,
která je nejlepší z několika druhů houbiček. Chutná teplá a i studená.

Suroviny: Čerstvé houby, vejce, sůl, pepř, pálivá paprika, majoránka, strouhánka, olej, grilovací koření.



Postup: Houby 10 minut povaříme, scedíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme ostatní suroviny a zahustíme strouhánkou. Uděláme plát, středem položíme tři vařená vejce a vytvarujeme šišku. Přendáme na olejem vymazaný pekáček, mírně podlijeme, povrch posypeme grilovacím kořením a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 30 minut na 200°.



 


Aktuální články

Reklama