Vítejte a těším se na Vás.


Lilek plněný kuřecím masem

20. června 2011 v 12:03 | Natty |  Zelenina
Suroviny: 1 tvrdý lilek, 150 g kuřecích prsíček, 1 lžíce oleje, 1 cibule, sůl, pepř, bazalka, čerstvá pažitka, 30 % sýr eidam

2222222222.jpg
...naplněný lilek...
lilek.jpg
...zapečený lilek...

Postup: Lilek důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, rozkrojíme napůl, vydlabeme pomocí lžíce dužninu a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsíčka a orestujeme. K masu přidáme dužninu z lilku a 5 minut společně dusíme. Osolíme, opepříme a přidáme bazalku. Směsí naplníme lodičky, posypeme nakrájenou pažitkou, mírně podlijeme vodou a dáme na 45 minut dusit do trouby na 200 st. Troubu vypneme, lilky posypeme sýrem a necháme roztavit.

Příloha: dušená rýže a zelenina
 


Aktuální články

Reklama