Vítejte a těším se na Vás.


Dušený špenát a bosáky

20. června 2011 v 12:09 | Natty |  Zelenina
Špenát
Suroviny: čerstvý špenát nebo mražený, olej, cibulku, 2 stroužky česneku, sůl, pepř vajíčko nebo mouku na zahuštění

spenat.jpg

Postup: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme špenát a dusíme 10 minut /čerstvý rozmixujeme/. Pokud máme směs řídkou, můžeme zahustit vajíčkem nebo trochou mouky. Osolíme, opepříme a nakonec přidáme vylisovaný česnek.
Příloha: bosáky, kuřecí prso a vařené vajíčko
Bosáky
Suroviny: syrové brambory, trošičku mléka, vejce, sůl, hrubá mouka

bosaky.jpg

Postup: Do mixéru dáme na kostičky nakrájené brambory, malinko mléka a rozmixujeme. Přelijeme do misky, přidáme vajíčko, osolíme a vmícháme mouku, až vznikne hustější těstíčko. Do vroucí vody děláme polévkovou lžící noky - vaříme asi 5 - 7 minut. Hotové překrojíme napůl.
 


Aktuální články

Reklama