Vítejte a těším se na Vás.


Bavorské vdolečky

20. června 2011 v 0:08 | Natty |  Buchty
Suroviny: 1/2 kg polohrubé mouky, 100 g cukru, 80 g tuku, 3 vejce, kostička droždí, 200 ml mléka, 250 g tvaroh, povidla, olej na smažení, jahody na ozdobu

bavorske-kolacky.jpg

Postup: Ze všech přísad uděláme těsto a necháme vykynout. Potom rozválíme na placku 1 cm vysokou a skleničkou vykrajujeme kolečka. Menší skleničkou vytlačíme důlek a vdolečky dáme smažit do rozpáleného tuku důlkem dolů. Otočíme a upečeme dozlatova. Položíme na ubrousek a necháme odkapat. Do důlků dáme povidla, navrh oslazený tvaroh a jahody.
 


Aktuální články

Reklama